Forskning og utvikling
Vi er med i mange forskning- og utviklingsprosjekter, både som prosjekteiere og -deltaker. Her kan du se hvilke forskningsprosjekter vi jobber med i dag, samt prosjekter vi tidligere har deltatt i eller gjennomført. Alle våre prosjekter gjennomføres i samarbeid med FoU-institusjoner, og mange av dem mottar offentlig støtte.
Målet med FoU-arbeidet er å løse ulike problemer i bransjen for så å dele ny kunnskap med våre kunder. I vårt FoU-arbeid prioriterer vi prosjekter som bidrar til å finne praktiske løsninger innen tekniske områder hvor det ikke finnes nok kunnskap. Formålet for ethvert prosjekt er å øke kvaliteten for prosjektering og utførelse i bransjen. Det gjør vi gjennom å tilby ny kunnskap og praktiske verktøy som løser konkrete arbeidsoppgaver for våre kunder.
Vi er en pådriver for å sette i gang nye FoU-prosjekter i bransjen. Her ser du hvilke prosjekter vi jobber med å få satt i gang.
Vi trenger prosjektdeltakere som kan bidra både finansielt og med kunnskap. Ønsker ditt selskap å delta så er dere velkommen til å ta kontakt med oss.
Kontakt
Erik Mendes Melvær
- Produkt- og forretningsutvikler
- E-post: erik@ren.no
- Mobil: 971 58 470
Aktive forskningsprosjekter
SoliNett
SoliNett-prosjektet skal lage retningslinjer og verktøy for å gjøre det enklere å koble solparker til strømnettet i Norge. Ved å samarbeide med nettselskaper og forskningsmiljøer, vil prosjektet bidra til en smidigere prosess og sikre stabil drift av kraftnettet
Increased capacity in the cable grid - INCA
Prosjektet har som mål å øke kapasiteten i Norges kraftnett ved å optimalisere utnyttelsen av eksisterende kabler gjennom dynamiske kapasitetsberegninger og sanntidsovervåking.
Forsert elektrifisering gjennom tilknytning til nettet med vilkår og leveringspålitelighet tilpasset ulike nettkunder - FORSEL
FORSELs overordnede mål er å gjøre det mulig å elektrifisere samfunnet hurtigere, rimeligere og med akseptabel risiko
Fremtidens kraftsystemjord
Energinettet er i endring og i de kommende årene skal det investeres store summer for å full-elektrifisere samfunnet. Systemjordingen vil være premissgiver for mange av de valgene som blitt gjort mht. feilhåndtering, dimensjonering av komponenter, spenningskvalitet og resulterende samfunnsøkonomi.
Risikobasert identifisering av fornyelsesbehov for kraftledninger
Det er ikke mulig å estimere levetiden til kraftnettet med sikkerhet, men det finnes mye kunnskap og data som kan indikere hvilken levetid man kan forvente og hva som påvirker den.
Avsluttede forskningsprosjekter
IPN - Dynamisk kapasitet i fremtidens kabelnett
IPN - Pålitelige skjermtilkoblinger
Prosjektering av belastninger i installasjoner med hensyn på FoL - RENstøy
IPN - Neste generasjons beskyttelse av transformator - PROTRAFO
IPN - Nett-tilknytning av distribuert produksjon
IPN - Økning i belastningsevnen til jordkabler
Project Creosub