Hovedinnhold

Personvern

Vi samler inn og bruker informasjon om alle som besøker våre nettsteder. I denne artikkelen har vi samlet all informasjon du trenger å vite om personvernet ditt hos oss. Vi vet at noe av dette kan være vanskelig å forstå og ta stilling til. Derfor er det viktig for oss å forklare dette slik at du forstår det.

Foto som illustrerer datasikkerhet i et personnettverk

Nedenfor finner du svar på disse spørsmålene:

  • Hvilken informasjon samler vi inn og hvorfor gjør vi det?
  • Hvem kan registrere informasjon om deg hos oss?
  • Hvordan kan du få innsyn, be om sletting og klage?

Før du leser videre er det viktig for oss å fortelle at ditt personvern er viktig for oss. Dersom behandler vi dine opplysninger med forsiktighet. Vi forholder oss til regelverket i personopplysningsloven, som danner de formelle rammene for hvilke personopplysninger vi kan lagre og forvalte.

Hvilken informasjon samler vi inn og hvorfor gjør vi det?

Ved bruk av våre nettjenester lagres det hvilke sider du besøker, hva du laster ned, hvilken nettleser du benytter, din IP-adresse, brukernavn og dato. Dette gjør vi for å kunne utføre effektiv feilsøking av våre tjenester og lage statistikk på overordnet nivå. I tillegg brukes informasjonen til å styrke brukeropplevelsen til den enkelte bruker. Det betyr i praksis at vi kan vise deg innhold vi tror er interessert i basert på sider du har besøkt hos oss tidligere.

På nettsidene våre benytter vi informasjonskapsler («cookies» på engelsk) for å gi nødvendig støtte for pålogging, lagring av språkvalg og sporing av aktivitet mellom ulike sider. Denne informasjonen deler vi aldri med andre, og den brukes bare til videreutvikling og feilsøking av våre tjenester.

Hvem kan registrere informasjon om deg hos oss?

Hos oss er det to typer personer som kan registrere informasjon om deg: Du selv og selskapsadministratorer i ditt selskap. En selskapsadministrator er den som kan gi deg tilgang til ditt selskaps abonnement på våre tjenester. Og som, i tillegg til deg selv, kan melde deg på kurs, konferanser og nyhetsbrev hos oss.

Når opplysninger om deg registreres, enten i form av brukerkonto eller en påmelding, vil du alltid få beskjed på e-post.

Med mindre du har bedt oss om det, innhenter vi i REN ikke personopplysninger om deg. Men i forbindelse med kurs og konferanser på hotell, deler vi din kontaktinformasjon med hotellet når det er nødvendig. Det vil si navn, e-postadresse og telefonnummer.

Hvordan kan du få innsyn, be om sletting eller klage?

Personopplysningene som blir lagret, for eksempel navn og e-postadresse, blir lagret i databaser enten hos REN AS eller hos våre underleverandører. Lagringen er ikke tidsbegrenset. Våre underleverandører er også underlagt personopplysningsloven og må handle i tråd med denne.

Du har rett til innsyn i alle opplysninger vi har registrert om deg. Dersom de mener de er feil kan du be om at de blir rettet. Og dersom du ønsker at vi sletter dem, gjør vi selvfølgelig det.

Ved brudd på personvernet har vi plikt til å informere alle brukere det angår. I tillegg har vi plikt til å legge til rette for innsyn i berørte opplysninger.

Godkjenning av vår behandling av dine personopplysninger kan du når som helst trekke tilbake. Det gjør du via din selskapsadministrator eller ved å kontakte oss på post@ren.no. Vi vil behandle saken så raskt som mulig, og uansett innen 30 dager.

Du kan når som helst trekke tilbake din godkjenning for nyhetsbrev. Det kan du gjøre via «Min side» på www.ren.no eller via en egen avmeldingslenke som du finner i alle nyhetsbrev fra oss.