Spennende avslutning på NM for energimontørlærlinger – Lucas Sandmo på topp!

Etter to intense dager med konkurranse og imponerende ferdigheter står Lucas Sandmo fra Tensio TS øverst på pallen som Norges beste energimontørlærling under årets NM. Med en samlet poengsum på 84,25 av 100 mulige, viste Sandmo imponerende kompetanse og evne til å håndtere utfordrende oppgaver i forskjellige fagområder.

Publisert 1. desember 2023

Bjarte Sandal

Avdelingsleder Kunde

Bilde av norgesmester Lucas Sandmo
Norgesmester Lucas Sandmo fra Tensio TS. I premie får han reisegavekort med verdi kr 10 000 og verktøy og instrumenter fra Fluke.

Mesterskapet, arrangert som en del av Nettverksuken, samlet lærlinger fra ulike selskaper i energibransjen for å konkurrere i fem ulike øvelser. Hver øvelse utfordret deltakernes praktiske ferdigheter, teoretiske kunnskaper og evnen til å jobbe effektivt under press.

Her er topp tre lærlinger og deres samlede poeng fra mesterskapet:

  1. Lucas Sandmo (Tensio TS): 84,25 poeng
  2. Mats Eide Richardsen (Eviny Solutions): 84 poeng
  3. Ola Vigre (OneCo Elektro): 83,1 poeng

Lucas Sandmo utmerket seg topplasseringer i fire av fem øvelser, og hans jevne prestasjoner på høyt nivå sikret ham førsteplassen. Sandmo og de andre topp tre-lærlingene demonstrerte ikke bare teknisk dyktighet, men også nøyaktigheten og bredden i kompetanse som kreves for å bli dyktig innen energimontørfaget. Les mer om mesterskapsøvelsene.

Det var et svært jevnt felt, og spenningen var til å ta og føle på, med mindre enn fem poeng som skilte de ti beste finalistene. Seieren, som til slutt ble tatt med bare et kvart poeng, understreker nivået av konkurranse og kvalitet blant deltakerne.

Finalister

NavnSelskap
Adrian HanstadNettpartner
Adrian BjølgerudMidtnett
Almar Bonsaksen RemmeLinja
André Coventry DahlElvia
Andreas BjergaLnett
Aron WroldsenOneCo Elektro
Bjørnar DalenEviny Solutions
Elinor DybvikVevig
Fredrik JohansenOtera Infra
Håkon NidengTensio TS
Ida StubberudHadeland Elektro
Johan MamenStatnett
Kristian KårvatnLinja
Lucas SandmoTensio TS
Mats Eide RichardsenEviny Solutions
Nicolaj SørensenStatnett
Ola VigreOneCo Elektro
Olav HauglandRomsdalsnett
Richard PedersenDragefossen
Robin NæssBKK

Sensorer

NavnSelskap
Andreas SolumElvia
Else HaslestadAak Safety
Frode BergNorsk energifagsenter
Frode FossEnsto Nor
Michael HolmvikElvia
Terje TaraldsenREN

Mesterskapet ble ikke bare en konkurranse om å vinne, men også en anledning for lærlingene å lære fra hverandre, bygge nettverk og få verdifull erfaring som vil være nyttig i overgangen fra lærling til ferdig utdannet energimontør.

Vi gratulerer alle deltakerne for deres imponerende innsats og dedikasjon til faget. NM for energimontørlærlinger 2023 var en suksess takket være samarbeidet mellom arrangørene, sensorene og sponsorene, inkludert Ensto, Nortelco, og Elvia, som støtter og fremmer talentene innen energibransjen.

Bilde som viser prisutdelingen under Nettverksfest
Fra prisutdelingen under Nettverksfest

Det må også rettes en stor takk til Fluke, som bidro med premier til alle finalistene. Det samme må gjøres til ABB, Brødrene Berntsen og Nexans som bidro med utstyr og materiell til gjennomføring av mesterskapsøvelsene.

Til neste år ser bransjen allerede frem til en ny konkurranse, nye talenter og enda mer spennende prestasjoner under NM for energimontørlærlinger.

Samarbeidspartnere NM for energimontørlærlinger

Logoer til NM-sponsorene Ensto, Nortelco og Elvia