Nettverksuken: Teknisk Konferanse

Vår største og mest populære konferanse er også i år en del av Nettverksuken! Formålet med konferansen er å sette fokus på aktuelle, tekniske utfordringer for bransjen. Disse vil bli belyst av myndigheter, aktuelle standarder, REN og andre viktige aktører. Det blir også lagt opp til en valgfri session med REN-innhold der du selv bestemmer om du vil delta eller om du vil bruke tid på messeutstillingen.

Om konferansen

Teknisk Konferanse har hvert år fire-fem hovedteamer. Hvert tema inneholder faglige innlegg fra ulike deler av bransjen, og noen av dem avsluttes med diskusjon hvor også konferansedeltakere kan delta med sine spørsmål.

Årets hovedtemaer er:

 • Rammebetingelser og tekniske avklaringer
 • Tilknytning og bærekraft
 • Overgang fra 230 V til 400 V fordelingsystem
 • Bransjen i endring - Fagfolk og kompetanse
 • Miniseminar/Workshop Fremtidens REN-bruker (optional)

Hvem passer konferansen for?

Teknisk Konferanse passer for deg som arbeider med tekniske forhold i nettvirksomheten. Om du til daglig har fokus på planlegging, prosjektering, drift eller vedlikehold er ikke avgjørende for om du hører hjemme her. Vi berører temaer relevant for alt dette. Konferansen favner bredt både i innhold og målgruppe, så ikke nøl med å melde deg på.

Kombibillett

I år tilbyr vi 30 stk kombibilletter som gir adgang til både Teknisk Konferanse og Regionalnettsdagene. Med disse billettene kan du enkelt bevege deg mellom de to arrangementene og få med deg det beste fra begge verdener. Dette gir en unik mulighet til å få enda mer ut av deltakelsen din.

Standplass

Teknisk Konferanse har alltid en tilhørende messeutstilling og utstillingen er en sentral del av Nettverksuken. Les mer om messeutstillingen.

Program

08:30

Registrering og messebesøk

09:15

Velkommen til Teknisk Konferanse

          

Tema 1: Rammebetingelser og tekniske avklaringer

Myndigheter styrer hvordan fordelingsnettet skal bygges og forvaltes i Norge gjennom DSB, RME, Energidepartementet, og NVE, og i Europa, gjennom EU, ved hjelp av forordninger, direktiver og standardisering. (Cenelec). Temaet gir et innblikk i nye og viktige tekniske krav både fra myndigheter og bransjen.

11:30

Lunsj og messebesøk

13:00

Tema 2: Tilknytning og bærekraft

Tilknytning, etablering av nett i tide, er hovedfokus både for både myndigheter og nettselskapene for å bidra til en samfunnsrasjonell elektrifisering. Bærekraft er et viktig kriterium for å lykkes. Temaet setter søkelys på status og nyheter innen området.

16:10

Pause og messebesøk

16:55

Miniseminar/workshop: Fremtidens REN-bruker (valgfritt)

Opsjonsmulighet kl. 16.55 – 18.35 Mini-seminar: Fremtidens REN-bruker eller messebesøk.

18:00

Messeutstillingen stenger

19:30

Nettverksfest

          

Program er under utarbeidelse.

Det blir lagt inn flere pauser i programmet.

Hotell

Nettverksuken arrangeres på X Meeting Point på Hellerudsletta. Bestilling av overnatting gjøres i samme skjema som bestilling av deltakerplass. Vi tilbyr hotellovernatting på X Meeting Point og Thon Hotel Snø.

Praktisk gjennomføring

Konferansen gjennomføres som et rent fysisk arrangement.

Veibeskrivelse og parkering

X Meeting Point ligger på Hellerudsletta langs RV 22 mellom Hvam og Gjelleråsen – like ved E6, og midt mellom Oslo og Gardermoen. Veien til Hellerudsletta er skiltet fra E6 ved Hotell Olavsgaard og langs RV 4 fra Gjelleråsen. Med bil kjører du hit fra Oslo på 15 minutter. Parkerings­området har plass til 4.500 biler. Det er også mulighet for lading av elbil.

Flybussen

Flybussen stopper på X Meeting Point sin egen holdeplass på vei fra Oslo lufthavn Gardermoen. På vei tilbake, stopper Flybussen på holdeplassen Hellerud.

Rutegående kollektivtransport

Fra Oslo Bussterminal

 • Ta buss 380 mot Lillestrøm
 • Gå av på busstoppet som heter Hellerud
 • Bussen går to ganger i timen og bruker 43 minutter

Fra Oslo Sentralbanestasjon

 • Ta tog mot Lillehammer, Eidsvoll eller Dal
 • Gå av toget på Lillestrøm
 • Ta deretter buss 380 Oslo bussterminal fra Lillestrøm bussterminal
 • Gå av på busstoppet som heter Hellerud
 • Togene fra Oslo til Lillestrøm gå ca. hvert 10. minutt. Bussen går to ganger i timen fra Lillestrøm Bussterminal.

For alle som reiser kollektivt til X Meeting Point anbefaler vi bruk av «RuterReise»-appen. Der kan du søke opp ruter og se tidene. Om du skal til X Meeting Point må du søke på ankomstholdeplass «Hellerud (i Skedsmo)».