Fellesinvesteringer styrker forsyningssikkerheten
Formålet med beredskapsordningen er å sikre tilgang på kompetanse, personell og reservemateriell for norske sjøkabelanlegg.
De 25 nettselskapene som er med i beredskapssamarbeidet har investert nærmere 250 millioner kroner, og har siden 2018 hatt tilgang til både relevant materiell, kompetanse og personell. Ordningen sikrer at anleggseierne styrker forsyningssikkerheten og kan etterleve Beredskapsforskriften på en god måte. Energiforsyningen kan gjenopprettes på en sikker og effektiv måte ved havari og uønskede hendelser i nettet.
Kabler til både distribusjons- og regionalnett
Ordningen sikrer beredskapsdekning for over 1 200 sjøkabelanlegg. Det sikres gjennom en rekke kabeltyper som er kompatible for både distribusjons- og regionalnettsanlegg. Disse kan fullt ut erstatte eksisterende kabeltraséer, og de kan benyttes til reparasjon og skjøting der det er mer hensiktsmessig for anleggseier.
Beredskapsavtaler sikrer tilgang på fartøy og personell
I tillegg til felles reservemateriell, tilbyr ordningen både maritim beredskap og reparasjonsberedskap. Den maritime beredskapen sikrer rask tilgang på kabelleggingsfartøy. Reparasjonsberedskapsavtalen sørger for at deltakerne i ordningen også har tilgang til relevant personell til å utføre fysisk arbeid i sine sjøkabelanlegg.
Nettselskapene eier materiellet sammen
Aktiviteten innen sjøkabelberedskap er organisert i REN AS' datterselskap REN Sjøkabelberedskap AS. Selskapets styre består av representanter for anleggseierne. Beredskapsmateriell og felles lagerbygg er organisert i flere sameier hvor de deltakende nettselskapene har direkte eierskap alt materiell i ordningen.
Kontakt
Bjørn Haukanes
- Daglig leder REN Sjøkabelberedskap / Prosjektleder
- E-post: bha@ren.no
- Mobil: 940 22 870
Magnus Johansson
- Avdelingsleder Beredskap / Daglig leder REN Transformatorberedskap AS
- E-post: magnus@ren.no
- Mobil: 474 83 829