Arrangement: Webinar: Måling av jording i distribusjonsnettet

Navn
Webinar: Måling av jording i distribusjonsnettet
Sted
Nettkurs
Ansvarlig
Kåre Espeland (+47 40400374)
Periode
17.09.2020 Kl. 08:30-11:00
Påmeldingsfrist
16.09.2020
Priser
Nettbillettkr 1 500,00
false null [0, 1]
Påmelding
Pågår

Kurset Måling og dokumentasjon av jording er omgjort til et webinar og det vil derfor ikke være mulig å delta fysisk. Som kursdeltaker kan du bare delta digitalt. Alle som har meldt seg på som fysisk deltaker er blitt varslet per e-post. Ta kontakt med arrangement@ren.no dersom du har spørsmål. 

 

Måling av jording i distribusjonsnettet

Jording er en del av sikkerheten i nettet, og derfor er det viktig at man klarer å avdekke de farlige feilene før de gjør skade på mennesker eller anlegg. Myndighetene har av sikkerhetsmessige årsaker også fokus på at nettselskapene har god kontroll på jordingsanleggene sine.

På kurset vil du lære hvordan man kan dokumentere jordingsanlegg i distribusjonsnettet ved visuell kontroll og ved måling. Vi går gjennom hvordan man kan avdekke de farlige feilene i jordingsanleggene, og hvordan man kan rette disse på en effektiv måte. I kurset vil vi fokusere på visuell kontroll og potensialfallmålinger i distribusjonsnettet.

Du vil få høre om:

 • jordingsteori, dokumentasjon og sikkerhet ved måling av jordingsanlegg
 • anbefalinger og regelverk omkring jording
 • hvordan utføre målinger på en effektiv måte?
 • analyse av måleresultater
 • beskyttelse mot overspenninger: Plassering og montasje av overspenningsvern og impulsjording.
 • eksempler på vanlige feil i jordingsanlegg:
  - bruk av utstyr
  - korrosjon
  - montasje og montasjefeil


Hvem passer webinaret for?
Kurset egner seg like godt for de som skal utføre målingene ute som for de som skal analysere måleresultatene og iverksette tiltak.

Foredragsholdere er Kåre Espeland og Bjørn Haukanes fra REN. Er det noe spesielt du ønsker svar på i webinaret? Send gjerne spørsmål til Kåre eller Bjørn på forhånd.


Hvordan gjennomføres webinaret?
Våre webinarer er nettkurs som du kan delta på fra der du er. Meld deg på og du vil motta en lenke på e-post innen 30 minutter før sendestart. Underveis kan du stille spørsmål til kursholderne via chat.

Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig i minst 14 dager etter sending.