Vellykket kurs i beredskapsutstyr fra Prysmian Group

I oktober arrangerte REN kurs i bruk av beredskapsutstyr som er levert av Prysmian Group. Beredskapslageret for sjøkabel på Stord har nå vært i drift i ett år. Så langt er fire beredskapshendelser hos nettselskaper blitt håndtert med bruk av materiell fra lageret.

Publisert 30. oktober 2019

Magnus Johansson

Prosjektleder

Bildet viser kabler som er på vei fra beredskapslageret og ombord på båt for videre frakt.
Kabelen er på vei inn på båten

Innholdsrike dager

Uke 41 ble en hendelsesrik uke på lageret. Vi begynte med utlasting av 2,5 km kabel til Seløys kabel-leggingsførtøy (Natilus Maxi), som skulle transportere kabelen til et nettselskap. Dette begynner vi nå å få god erfaring med, og selve utlastingen gikk unna på åtte timer.

Videre ble det under uken arrangert kurs i montasje av beredskapsskjøter fra Prysmian Group.

God opplæring

Prysmian stilte med to instruktører fra Bishopstoke i England for å gi opplæring til de kursdeltakerne. Deltakende selskap var ON Energi, Haugaland Kraft Nett og Helgeland Kraft Nett.

I tillegg stilte Phoenix fra Danmark, som har levert tettningsprodukter til å vannforseile skjøtene med. og Nortelco stilte også for å få demonstrert sitt utstyr samt korrekt bruk av utstyret.

Det var på forhand sendt ut informasjon om kurset til alle selskaper som har investert i beredskapsmateriell. I tillegg ble det publisert på RENs nettsider slik at alle hadde mulighet til å melde seg på.

Gjennom tre kursdager gikk vi gjennom installasjonsmanualen og fikk øve på utførelsen av arbeidet. Vi håper at alle som stilte syntes at kurset var givende og fikk fylt på med faglig kunnskap. Deltakerne har nå bedre forståelse for hva en skjøt ned til 550 meters dybde krever av arbeid.

Annonse

Annonsen viser bilder av utstyr som Ensto leverer

Kursing med Nexans

Neste kurs er sammen med Nexans 25. – 29. november i Halden. Kurset gir en grunnleggende innføring i deres leverte beredskaps komponenter til lagret. Det er fortsatt ledige plasser på kurset.

Ta gjerne kontakt med Magnus Johansson eller Bjørn Haukanes om du har spørsmål.

Annonse

Annonsen viser utstyr som man kan kjøpe hos Nortelco