Nye funksjoner i Prosjektsystem-kalkylen

Nye funksjoner i Prosjektsystem-kalkylen

Det er gjort noen endringer på brukergrensesnittet i Prosjektsystemets kalkyle-modul, som innledningsvis vil virke litt ukjent på brukere.

Visning av katalog av budsjettmaler
Hvis skjermbildet ser litt annerledes ut enn tidligere ved opprettelse av et nytt prosjekt - ikke fortvil!
Vi har gjort noen forbedringer på hvordan budsjettkoder velges/hentes, som vil være mer effektiv og gi nye muligheter.

Katalogen over maler vil nå ligge «åpen» hele tiden i toppen av kalkylen, og kan nås ved å trykke på menyvalget helt til venstre - «Budsjettkoder». Filtreringsmulighetene er de samme som før, men ligner nå mer på filtreringen som gjøres på RENblad, og man kan se hvor mange treff man vil få etter hvert som man skrur på flere filter. Fritekstsøket søker nå også i hele kalkyletreet, samt beskrivelser. I trefflisten kan man skru på og av beskrivelsestekster.  Vi håper brukerne blir fort vant til den nye og mer effektive måten å hente budsjettmaler på.
 

Mulighet til å legge til mengder og lettere å legge til flere budsjettkoder
En annen nyhet er at det nå er mulig å angi mengde i det man legger til budsjettkodene (i kolonnen til venstre for "legg til"-knappen).  I tillegg er det nå lettere å legge til flere budsjettkoder, ettersom de ikke lenger velges i en dialog som lukkes når en budsjettkode er valgt.
 

Fritekst-koder i kalkylen
Den siste og kanskje for mange største nyheten, er at det nå er mulig å legge inn «fritekst»-koder i kalkylen. Vi har kalt dette «Fastpris», og ved å klikke på den fanen i kalkylen får man en dialog som lar deg legge inn dette. Man kan velge mellom fast enhetspris, eller fast totalpris.

 

For spørsmål omkring endringene, ta kontakt med Magne Solheim, magne@ren.no .